• Topliška cesta 2, 8000 Novo mesto
  • +386 7 393 45 50
  • info@ziss.si

Uspešno izvedena konferenca Povezani gradimo skupnost je za nami

9. 6. 2017

Združenje izobraževalnih in svetovalnih Središč Slovenije je v  sodelovanju z MIZŠ  6. in 7. junija 2017 v Rimskih termah organiziralo dvodnevno strokovno konferenco z naslovom Povezani gradimo skupnost.

Izobraževalne aktivnosti, namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin, so ena od najpomembnejših dejavnosti slovenskih organizacij za izobraževanje odraslih.

Strokovna konferenca je bila namenjena izmenjavi dobrih praks in informacij o potrebah na področju  izobraževanja, ki pripomore k povečevanju socialnega vključevanja ranljivih ciljnih skupin oziroma preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost.

Konferenca se povezuje s procesom uresničevanja Evropskega programa za učenje odraslih, ki posebno pozornost namenja ranljivim skupinam odraslih.

Na konferenci  Povezani gradimo skupnost, ki jo sofinancira MIZŠ, smo z izobraževalci odraslih, predstavniki ranljivih ciljnih skupin, ministrstvi ter strokovnimi inštitucijami  razpravljali o nadaljnjem razvoju izobraževanja, namenjenega socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin brezposelnih, migrantov in priseljencev, mlajših odraslih, starejših ter odraslih s posebnimi potrebami.

Svoje izkušnje z vključevanjem v te programe so predstavili tudi udeleženci programov iz različnih skupin: mladi, starejši, brezposelni, osebe s posebnimi potrebami, priseljenci,…

Na konferenci je sodelovalo 110 udeležencev iz različnih organizacij, ki pripravljajo in zvajajo različne programe izobraževanj in usposabljanj za ranljive skupine.

Podrobnejši program izvedene konference  je dosegljiv na povezavi: http://www.ziss.si/2017/05/22/konferenca-povezani-gradimo-skupnost/

Predsednica ZISS:

mag. Maja Radinovič Hajdič

Utrinke s konference si lahko ogledate v galeriji in v videoposnetkih.

Predstavitve vsebin plenarnega dela so dosegljive na povezavi gradiva.


Nazaj na Novice